Geroosterde bloemkool met balsamico

Ben jij net als ons begonnen met het verzamelen van recepten voor de feestdagen? Omdat wij geloven in de kracht van de natuur hebben we een idee: zet eens een hele bloemkool op de feesttafel. Lekker eten en zorgen voor je gezondheid gaan namelijk heel goed samen. Bloemkool zit bomvol vitaminen en mineralen, antioxidanten en vezels, die de spijsvertering ondersteunen. Dit recept waarbij je de bloemkool glazuurt en roostert in balsamico is superlekker!

Ingrediƫnten

  • Een grote bloemkool

  • 250 gram cherrytomaten

  • Een middelgrote rode ui, in partjes gesneden

  • 250 gram sperziebonen

  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie

  • 225 ml balsamico azijn

  • 20 gram kokosbloesemsuiker

  • 2 eetlepels verse gehakte peterselie, voor garnering

  • Peper en zout

Bereiding:

Voordat je begint, verwarm je eerst de oven voor op 200 graden. In de tussentijd kun je de bladeren en steel van de bloemkool snijden zodat de bloemkool plat blijft liggen. Vervolgens leg je deze in een grote ovenschaal en eromheen leg je de cherrytomaten, uienpartjes en de sperziebonen. Kruid de groenten met peper en zout en smeer ze in met olie.

Nadat je dit hebt gedaan, klop je de balsamico en de kokosbloesemsuiker in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en laat het sudderen voor ongeveer 15 minuten. Daarna smeer je het mengsel op de bloemkool met een borstel en bewaar er wat van om het te bedruipen.

Vervolgens leg je de ovenschaal in de oven, tot de bloemkool goudbruin en zacht is. Dit duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Bedruip het regelmatig met het mengsel van balsamico en kokosbloesemsuiker. Garneer voor het serveren met peterselie.