Tahini brownie

Tahini (sesampasta) heb je vast wel eens gegeten in de Midden-Oosterse keuken in een brooddip zoals hummus of baba ganoush of in een dressing. Maar wat blijkt, tahini kan ook heel goed in desserts worden toegepast. Tahini en chocola zijn een match made in heaven en zo is deze tahini brownie geboren! Deze overheerlijke tahini brownies zijn glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers (we gebruiken kokossuiker), boter en bloem, en boven alles: de lekkerste die wij ooit hebben geproefd!

Ingrediënten

  • 1 kopje tahin en extra als topping

  • 1/2 kopje biologische kokossuiker

  • 1/4 kopje ahornsiroop

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 2 eieren

  • 1/3 kopje ongezoet cacaopoeder

  • 1 eetlepel kokosmeel

  • 1/2 theelepel bakpoeder

  • 1/4 theelepel zout

Bereiding

Gebruik een bakvorm van ongeveer 20x20 cm en vet deze in. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng in een grote kom de tahin, kokossuiker, ahornsiroop, vanille-extract en eieren tot een gladde massa. Voeg voorzichtig cacaopoeder, kokosmeel, zout en bakpoeder toe tot het beslag glad is. Dit beslag moet vrij dik zijn.

Verdeel het beslag gelijkmatig in de voorbereide bakvorm en giet de extra tahini eroverheen. Door de punt van een mes door het beslag te trekken, creëer je de swirls op de bovenkant van de brownie. Bak 22 tot 30 minuten of tot een satéprikker in het midden gestoken er schoon uitkomt of met slechts een paar kruimels. Bak niet te lang! Laat de brownie afkoelen, snijd in stukken en serveer. Geniet van je dessert!